fbpx

Već smo dosta puta pominjali samostalno učenje engleskog jezika. Ali sigurno postoje oni kojima to zvuči potpuno neizvodljivo. Verovatno se pitate kako je moguće da sami naučite nešto kao što je strani jezik.

Moguće je, ali da biste bili uspešni u ovome neophodno vam je sledeće: Nauči engleski samostalno

Materijali za učenje engleskog jezika

Ovo je esencijalna stvar koja će vam omogućiti da učite engleski jezik. Kada učite samostalno, imaćete veću slobodu prilikom odabira materijala koje učite. Uprkos tome, važno je da obratite pažnju da su materijali iz kojih učite kvalitetni. To znači da treba da sadrže tačne podatke, da su verodostojni, da koriste jezik koji vi razumete za objašnjenja i da su prilagođeni vašem trenutnom nivou poznavanja engleskog jezika.

Mogućnost korišćenja interneta i učenja na daljinu vam takođe daje priliku da koristite materijale u raznim formatima, kao što su audio lekcije, video zapisi, animacije, interaktivna vežbanja, itd.

Plan

Sledeće što vam je potrebno je plan. Kada pohađate neki kurs ili kada učite engleski u školi, profesor ima plan po kome radi. Lekcije koje učite se ne uče nasumično, već se vodi računa da postoji određeni redosled (od lakših lekcija ka težim) što vam omogućava da postepeno napredujete i učite na organizovan način. Imajte u vidu da su profesori obučeni da naprave ovakve programe a uz to imaju i pomoć ukoliko koriste konkretan udžbenik.

Kada učite sami, ovo može biti jedna od prepreka na koju ćete naići. Vi ne možete da napravite plan za učenje, ako ni sami ne znate šta treba da učite, pa ni kojim redom. U tom slučaju vam treba pomoć da napravite plan koji ćete pratiti samostalno. Ovde možete besplatno preuzeti plan za učenje gramatike engleskog jezika.

Pomoć u učenju

Osim za pravljenje plana, pomoć će vam biti potrebna s vremena na vreme, bez obzira što učite samostalno. To je sasvim normalno, jer koliko god da su lekcije jasne i lepo napredujete sa vežbanjima, uvek se pojavi neka dilema u vezi sa učenjem engleskog jezika ili vam je potrebno dodatno objašnjenje. Takođe, pomoć vam može biti potrebna da vežbate konverzaciju.

Ovo ne znači da vi morate da se upišete na neki kurs, pogotovo ako ne možete da se prilagodite rasporedu održavanja časova. Možete nastaviti učenje samostalno, ali dovoljno je da zakažete konsultacije sa profesorom povremeno, da biste dobili pomoć i priliku da postavite pitanja. Da najbolje iskoristite vreme provedeno na času, uvek pripremite pitanja i konkretne primere oko kojih vam je potrebna pomoć.

Motivacija da nastavite sa učenjem

Jedan od najboljih načina da zadržite motivaciju za učenje engleskog jezika je da pratite svoj napredak. Dok god vidite konkretne rezultate i znate tačno šta ste naučili, imaćete volje da nastavite tim putem.

Imajte u vidu da ne napreduju svi na isti način. Neko će učiti svakoga dana po tri, četiri reči, neko će učiti dva, tri puta nedeljeno po par sati, nekome više vremena treba da se posveti gramatici, dok nekome sporije ide učenje novih reči. Za uspešnu motivaciju važno je da svako prati svoj tempo a da uz to vidi rezultate. Možete i sami sebi postavljati dnevne ili nedeljne zadatke. Recimo, ove nedelje ću učiti frazalne glagole i cilj mi je da naučim 20 novih frazalnih glagola u toku ove nedelje. I onda kada na kraju nedelje ostvarite taj cilj i vidite da ste uspešni u tome, imaćete motiv da i sledeće nedelje učite.

Na kraju, pročitajte i još nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da samostalno učite engleski jezik: Saveti za učenje engleskog.

English Lane škola vam omogućava da učite engleski samostalno od kuće uz punu podršku profesora putem onlajn platforme za učenje. Pogledaj više o ovoj onlajn školi za učenje engleskog i prijavi se da postaneš član na ovoj stranici: English Lane Škola

Upiši se u English Lane školu

Nadam se da su ti moje lekcije, vežbanja i saveti korisni. Ukoliko ti se dopada moj pristup i želiš da se ozbiljno posvetiš učenju engleskog, predlažem da pogledaš ponudu moje onlajn škole engleskog jezika: klikni ovde da saznaš više o školi >>

Kada postaneš član škole, možeš da učiš engleski onlajn, onda kada tebi odgovara putem najmodernije platforme.

U okviru škole dobićeš pristup veoma lepo organizovanim, originalnim i kvalitetnim kursevima, materijalima za učenje, radionicama kao i ostalim pogodnostima namenjenim isključivo članovima škole.

Napomena: broj mesta u školi je ograničen.

 

Kolačići nam pomažu da prikažemo određene funkcionalnosti i obezbedimo najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete ovaj sajt, pristajete na korišćenje kolačića.