fbpx

Kalendar aktivnosti za učenje engleskog jezika je besplatni materijal za pomoć u organizaciji procesa učenja. Svrha ovog kalendara je da vam pomogne da učite redovno i da pratite svoj napredak.

Napišite one aktivnosti na kojima ćete vi raditi, i popunite za one dane kada planirate da učite. Ne morate učiti svaki dan ako nemate vremena. Međutim, imajte u vidu da vam je za neke aktivnosti potrebno po 10 minuta na dan, pa probajte da bar njih uradite. Popunite kalendar kako vama odgovara, onoliko dana u nedelji koliko planirate da učite.

Dobićete jedan prazan kalendar aktivnosti za vas da popunite, kao i jedan primer kalendara koji je popunjen za dve nedelje. U pitanju je primer za nekoga ko je na A2 nivou poznavanja engleskog jezika i ko planira da uči svaki dan u proseku 30 minuta. Ovde možete preuzeti kalendar:

 

Spisak aktivnosti koje vam mogu pomoći da učite engleski a koje možete dodati u vaš kalendar:

 • Nauči lekciju _____ (naziv lekcije)
 • Provežbaj _______ (npr. provežbaj Past Simple, uradi vežbanje za Present Simple i Continuous…)
 • Nauči reči _______ (npr. nauči 10 novih reči, nauči 10 prideva koji opisuju ljude, nauči 5 reči iz poslovnog engleskog…)
 • Pročitaj tekst na engleskom
 • Prepričaj tekst na engleskom
 • Vežbaj konverzaciju (Evo nekoliko predloga kako vežbati konverzaciju na engleskom)
 • Pogledaj film/seriju/youtube video na engleskom
 • Napiši rečenice/tekst/imejl na engleskom
 • Slušaj pesmu(pesme) na engleskom
 • Prevedi tekst
 • Uradi test/kviz za proveru znanja

Kako će mi ovaj kalendar pomoći da naučim engleski?

Ovaj kalendar vam pomaže da se organizujete i isplanirate kako ćete učiti engleski. Osim aktivnosti koje ćete raditi, tu je i deo za beleške, gde možete zapisati lekcije koje vam prave problem, ciljeve koje želite da ostvarite, i slično.

Bez obzira koliko puta nedeljno planirate da učite, probajte da kombinujete razne aktivnosti. Izbegavajte da učenje bude jednolično, pa da svaki dan bude lekcije iz gramatike, jer će vam na taj način učenje ubrzo postati dosadno. Jedan dan učite gramatiku, jedan dan nove reči, ostavite vremena i za čitanje na engleskom, kao i za konverzaciju.

Ako vam je potrebna dodatna pomoć u učenju, pogledajte više o English Lane Školi, u pitanju je onlajn škola za učenje engleskog jezika, koja vam omogućava pristup kursevima i kvalitetnim materijalima za učenje na specijalnoj platformi, a tu su i grupni onlajn časove i pomoć profesora u svakom trenutku.

Upiši se u English Lane školu

Nadam se da su ti moje lekcije, vežbanja i saveti korisni. Ukoliko ti se dopada moj pristup i želiš da se ozbiljno posvetiš učenju engleskog, predlažem da pogledaš ponudu moje onlajn škole engleskog jezika: klikni ovde da saznaš više o školi >>

Kada postaneš član škole, možeš da učiš engleski onlajn, onda kada tebi odgovara putem najmodernije platforme.

U okviru škole dobićeš pristup veoma lepo organizovanim, originalnim i kvalitetnim kursevima, materijalima za učenje, radionicama kao i ostalim pogodnostima namenjenim isključivo članovima škole.

Napomena: broj mesta u školi je ograničen.

 

Kolačići nam pomažu da prikažemo određene funkcionalnosti i obezbedimo najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete ovaj sajt, pristajete na korišćenje kolačića.