fbpx

Registracije su trenutno zatvorene.

Nije lako krenuti sa učenjem engleskog jezika, pogotovo ako samostalno učite. Iako onlajn učenje ima dosta prednosti i omogućava dosta samostalnosti, ponekad vam je potrebna pomoć i savet kako da se organizujete. 

Spisak 200+ engleskih reči za početnike

Ovde možete preuzeti spisak 200+ engleskih reči koje svaki početnik treba da nauči.

Ako ste početnik, ovo će biti veoma korisno, a još je organizovano u tabelu tako da odmah možete da krenete da učite i popunjavate polja. Pored reči, prvo polje koje vidite u tabeli je za izgovor, a odmah zatim je potrebno da napišete primer te reči u rečenici. Jer to je najbolji način da učite reči, upotrebite ih u rečenici i odmah naučite kako se koriste. Imajući u vidu da neke reči u engleskom mogu imati više značenja u zavisnosti od konteksta, poslednja kolona je za prevod reči u toj rečenici. Naravno, možete odmah dodati i ostala značenja.

Ako niste početnik, ovo će biti više kao “checklist”. Prođite kroz spisak i odredite da li znate sve ove reči, i da li možete da ih upotrebite u rečenici. Proverite da li znate sve što je potrebno, jer jedan od najvećih razloga koji vas mogu kočiti da dalje napredujete sa engleskim su upravo propusti na samom početku učenja.

Kako je napravljen ovaj spisak?

Ovaj spisak reči predstavlja fond reči koji ćete naučiti i znati da primenite nakon završena tri modula početnog kursa u školi English Lane. To su reči koje su u programu za učenje u početnom kursu. U toku kursa nećete učiti reči ovim redosledom kojim su one date na ovom spisku. Početni kurs se sastoji od 10 modula i svaki od njih ima 30 posebnih lekcija koje vas postepeno uvode i kroz koje učite. Reči su objašnjene u lekcijama (uz prevod i audio snimke gde se čuje izgovor), postoje vežbanja, kao i zadaci (pisani zadatak, zadatak čitanja, diktat, i zadatak prevođenja). Vrlo je bitno napomenuti dve stvari:

  • Tempo učenja na ovom kursu sami određujete, što znači da u potpunosti možete prilagoditi učenje sebi. - Učite kada vam odgovara, u bilo kojim termnima. Ceo kurs je dostupan na onlajn platformi i možete krenuti sa učenjem čim dobijete pristup English Lane školi.
  • Vaš rad prate profesori - Vaše aktivnosti prate profesori koji vam daju povratnu informaciju, pregledaju vaše radove i odgovaraju na vaša pitanja. To znači da iako radite samostalno, svojim tempom, nikada nećete biti prepušteni sami sebi i bez mogućnosti da dobijete pomoć.

Spisak reči koji vidite u ovom fajlu predstavlja uvod u učenje engleskog jezika. To su reči koje će vam pomoći da se predstavite i da opišete pojave oko sebe. Nakon toga ćete nastaviti sa učenjem novih reči, izraza i gramatike.

Ukoliko želiš da učiš engleski onlajn uz izuzetno organizovane materijale i program, prijavi se za English Lane školu: https://englishlane.net/onlineskola/

Upiši se u English Lane školu

Nadam se da su ti moje lekcije, vežbanja i saveti korisni. Ukoliko ti se dopada moj pristup i želiš da se ozbiljno posvetiš učenju engleskog, predlažem da pogledaš ponudu moje onlajn škole engleskog jezika: klikni ovde da saznaš više o školi >>

Kada postaneš član škole, možeš da učiš engleski onlajn, onda kada tebi odgovara putem najmodernije platforme.

U okviru škole dobićeš pristup veoma lepo organizovanim, originalnim i kvalitetnim kursevima, materijalima za učenje, radionicama kao i ostalim pogodnostima namenjenim isključivo članovima škole.

Napomena: broj mesta u školi je ograničen.

 

Kolačići nam pomažu da prikažemo određene funkcionalnosti i obezbedimo najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko nastavite da pretražujete ovaj sajt, pristajete na korišćenje kolačića.